Dit is Barcelona

Naar het Strand

Strand Barcelona

Eén groot voordeel als je een stedentrip naar Barcelona maakt, is dat deze prachtige stad ook heerlijke stranden heeft. Dit maakt het erg aangenaam om de stad te bezoeken, ook in de zomer, omdat je altijd even kunt bijkleuren en verkoeling kunt opzoeken in de Middellandse Zee!  

Barceloneta

Het drukst bezochte strand in Barcelona is ligt in de gelijknamige wijk Barceloneta.​ Het strand Barceloneta is goed bereikbaar met de metro, je stapt uit bij de halte Barceloneta en loopt vanaf daar in 5-10 minuten naar het strand. Het strand ligt dicht bij het centrum en nadat je 's ochtends lekker door de stad hebt gelopen om een aantal bezienswaardigheden te bekijken kun je hier even bijkomen. Op Barceloneta kun je op een strandbedje liggen en gewoon genieten van alles en iedereen die er rondloopt. Ook zijn er restaurants waar je lekker kunt eten of een drankje kunt drinken en douches bij dit strand. Het is een erg gezellig strand. 

Nova Icària

Nova Icària is een klein strand met strandtenten en restaurants bij de Olympische haven. Hier zijn ook douches aanwezig. Je komt bij dit strand door de metro te nemen (lijn L4) naar de halte Ciutadella-Vila Olímpica en vanaf daar 10 minuten te lopen. Dit is een sportief strand met pingpong tafels en volleybalvelden. 

Bogatell

Bogatell is een strand die iets verder van het centrum ligt, maar het is wel een breed strand. Ook hier vind je weer veel strand bars langs het strand waar je een cocktail kunt bestellen of lekker kunt eten. Langs de boulevard zijn een aantal goede restaurants. Je komt hier door een kwartiertje te lopen vanaf de metrohalte Poblenou en Llacuna. Er komen veel (iets oudere) locals op dit strand. 

Mar Bella 

Dit strand is uitstekend geschikt voor diegene die van watersporten houden. Het strand is rustiger dan de andere stranden en er zijn dan ook niet zoveel restaurantjes, maar je kunt er goed windsurfen en kayaken. Voorheen was dit strand een nudistenstrand, maar tegenwoordig zie je hier ook veel mensen in badkleding. Je komt er door met de metro uit te stappen bij de halte Selva de Mar of El Maresme. 

 

Share this page