Dit is Barcelona

Oud & Nieuw in Barcelona

Oud en Nieuw Barcelona

Barcelona is altijd een geweldige stad om te bezoeken, maar oud en nieuw vieren in Barcelona is echt een aanrader! Er is geen georganiseerde vuurwerkshow, maar wel zijn er veel leuke feesten. En wat ook heel belangrijk is in Barcelona op oudjaarsavond; gezellig eten met vrienden en familie! De Catalaanse hoofdstad kent al een fantastische reeks vieringen van New Years Eve (daar Fin de Año genoemd). 

Een typische oudjaarsavond in Barcelona begint dus met een lang diner met familie of vrienden, en dit diner duurt tot in de nacht. Pas daarna zullen mensen naar clubs toe gaan, de clubs gaan dan ook pas vanaf 02:00 uur open. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ergens te reserveren om uit eten te gaan, voordat je uit gaat. Een voordeel is dat de metro de hele nacht door rijdt in Barcelona, dus je bent niet afhankelijk van de taxi. 

Wat betreft vuurwerk, is er de traditie van kleinere straatfeestjes en dus geen groot georganiseerde vuurwerkshow. Het is een traditie om om 12 uur druiven te eten, een druif per slag van het klokkenspel, dus 12 stuks in totaal. Een populaire plek is de Plaza Catalunya, waar veel mensen naar toe gaan (alleen geen glazen flesjes en bekers toegestaan). 
De Torre Agbar toren heeft een lichtshow rond middernacht, alleen is er geen vuurwerk of muziek, dus het is niet heel spectaculair. 

Sommige bars bieden gratis toegang, maar de meeste bars en clubs vragen entree, ergens tussen de €10,- en €50,-. Hier zitten dan wel vaak een of meerdere drankjes bij inbegrepen en een feesthoed (Cotillón). 

Clubs

Er zijn vele clubs in Barcelona, ieder met hun eigen sfeer. Bekijk de clubs van te voren en koop ook alvast een kaartje zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan. 

Razzmatazz

Dit is een geweldige club in Barcelona met vijf verschillende zalen, en hier kun je dan ook goed feesten met Oud en Nieuw. De vijf zalen hebben ieder hun eigen muziekstijl en heten 'Razz Club', 'The Loft', 'Lolita', 'Pop Bar' en 'Rex Room'. De muziekstijlen zijn Rock n’ Roll, Electro, Indie-Rock, Dubstep.. je vindt het hier allemaal. 
Een kaartje kost ongeveer €45,-, en je krijgt hiervoor entree met twee drankjes, druiven, een glas champagne, een feesttas en een t-shirt. 
Je komt hier met lijn L1 (halte Marina) en met lijn L4 (halte Bogatell).

Ollo Zutz

Dit is een bekende hip-hop club in Barcelona. Details zijn nog niet bekend, maar deze club zal zeker gevuld zijn met oud en nieuw. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie. Deze club is voor 21 jaar en ouder. 

W Hotel - Eclipse Bar

Als je (veel) geld hebt is dit the place to be. De Eclipse Bar is op de 26e verdieping van het W hotel, en heeft een fantastisch uitzicht. Deze plek is meer een lounge plek, dus verwacht geen harde muziek oals in een club. De prijs is meestal €100,- (€600,- VIP voor 4 personen inclusief een fles Viueve Clicquot). 

Opium Mar

Als je op zoek bent naar een fancy feestje, met internationaal publiek, dan is Opium de plek. Dit is de bekendste beach club in Barcelona. De prijs is ongeveer €50,- met 1 drankje inbegrepen. 

Poble Espanyol

​Poble Espanyol is een van de grootste feesten van de stad. Poble Espanyol is een open-air museum bij Montjuic. Het is een groot gebied met twee tenten. Het feest start om 22:30u en gaat de hele nacht door. De prijs is €35,-, inclusief 5 drankjes en druiven. 
Halte: Plaça Espanya
Metro lijn L1 of L3. 

Moog Club

Moog Club is misschien wel Barcelona's belangrijkste Techno club. Het is gelegen in het centrum van de stad, vlak bij Las Ramblas, dus ideaal te bereiken nadat je eerst lekker ergens uit eten bent gegaan. 

Shoko

Shoko is een restaurant, waar je goed kunt eten met oud en nieuw met uitzicht op zee. Vervolgens kun je hier ook blijven, want daarna is het een lounge club!

Share this page